Osijek i Nin za "Zlatni cvijet Europe 2012."

Bez autora
Oct 16 2011

Dodjelom priznanja u solinskom hotelu President sinoć su završene tri turističko-kulturološke priredbe - 18. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 14. međunarodni festival turističkog filma i 10. predstavljanje hrvatskih gradova za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe. Odlučeno je da se Osijek i Nin nominiraju kao hrvatski kandidati u kategoriji gradova za Zlatni cvijet Europe 2012. Do kraja studenog ove godine bit će odlučeno koji će od dva grada i službeno biti hrvatski kandidat za to prestižno europsko priznanje. Grand Prix ovogodišnjega međunarodnog festivala turističkog filma međunarodni žiri dodijelio je filmu "Incredible India promotion" u produkciji nacionalne turističke udruge Indije. Nagrada Baldo Čupić za najbolji hrvatski nacionalni turistički film pripala je Jakovu Sedlaru za Romancu u produkciji Hrvatske turističke zajednice.

Osijek i Nin za "Zlatni cvijet Europe 2012."Dodjelom priznanja u solinskom hotelu President sinoć su završene tri turističko-kulturološke priredbe - 18. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 14. međunarodni festival turističkog filma i 10. predstavljanje hrvatskih gradova za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe.

Odlučeno je da se Osijek i Nin nominiraju kao hrvatski kandidati u kategoriji gradova za Zlatni cvijet Europe 2012.

Do kraja studenog ove godine, kako je objašnjeno, bit će odlučeno koji će od dva grada i službeno biti hrvatski kandidat za to prestižno europsko priznanje.

Grand Prix ovogodišnjega međunarodnog festivala turističkog filma međunarodni žiri dodijelio je filmu "Incredible India promotion" u produkciji nacionalne turističke udruge Indije.

Nagrada Baldo Čupić za najbolji hrvatski nacionalni turistički film pripala je Jakovu Sedlaru za Romancu u produkciji Hrvatske turističke zajednice.

Trofej Dujam za najbolji promotivni turistički film festivala pripao je Čarobnoj škrinji u produkciji Grada Varaždina.

Predsjednik Međunarodnog žirija Miroslav Matičić istaknuo je kako je na ovogodišnjem festivalu na kojem je - u konkurenciji 80 turističkih filmova - od kojih 25 iz Hrvatske, hrvatska produkcija bila fenomenalna za razliku od prijašnjih godina kada je bila manje kvalitetna od međunarodnih trendova.

Predsjednik Europske federacije turističkih novinara (FEST) Antonio Conte istaknuo je kako je međunarodni festival turističkog filma u Solinu doveden do zavidne razine. Ovaj festival omogućio je da se ime Hrvatske čuje diljem svijeta, kazao je Conte, koji je ujedno i počasni predsjednik festivala u Solinu.

Predsjednik Svjetske federacije turističkih novinara (FIJET) Tijani Haddad istaknuo je kako je u posljednjih 20 godina Hrvatska puno učinila na razvoju turizma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik